O domu

221 +

Stanovalcev

BIVANJE V DOMU

V Domu starejših občanov Tezno trenutno biva 221 stanovalcev.

V celotnem Domu gojimo koncept gospodinjskih skupnosti. Stanovalci bivajo v 11-ih gospodinjskih skupinah, kjer prebivajo v eno in dvo- posteljnih sobah z lastnimi kopalnicami ali sanitarijami.

Konceptu gospodinjskih skupnosti so prilagojeni tudi vsi domski prostori. Gospodinjske skupnosti označujejo dnevni prostori, namenjeni druženju, branju, igranju družabnih iger in gledanju televizije, kakor skupna kuhinja z jedilnico. V vsaki gospodinjski skupnosti biva od 12 do 25 oseb. V gospodinjskih skupnostih stanovalci aktivno sodelujejo pri oblikovanju svojega vsakdana. Ker so skupine manjše, se med stanovalci spletajo pristnejši odnosi, h katerim prispevajo prostočasne in terapevtske dejavnosti in aktivnosti, ki jih v Domu organiziramo.

Dom obdaja prekrasen domski park, ki nudi možnost prijetnega sprehoda in počitka ob fontani ali v gozdu, kjer so nameščene vadbene postaje, prilagojene za starejše.

TEMELJNE VREDNOTE

  • etičnost
  • spoštljivost
  • celostna, holistična obravnava
  • spoštovanje osebnosti in zasebnosti uporabnikov
  • odličnost
  • odprtost ustanove
  • aktualno pridobivanje znanja

POSLANSTVO

Z vrhunskim strokovnim znanjem, najsodobnejšimi koncepti dela, empatičnostjo in toplino skrbeti za starejše osebe, ki zaradi starosti, bolezni in drugih okoliščin v svojem domačem okolju ne zmorejo adekvatno poskrbeti zase.  Uporabnikom znotraj institucije ustvarjamo dom.

VIZIJA

V Republiki Sloveniji postati vodilni in tudi mednarodno priznani dom za starejše občane, ki v skrbno urejenem in starostnikom prilagojenem okolju ustvarja dobro počutje in zagotavlja visoko kvalitetno oskrbo in nego starostnikov.  

Skoči do osrednje vsebine