Kakovost

Življenje so trenutki užitka, ne trenutki preživetja.

Kakovost

Za zaposlene v našem Domu velja, da spoštujemo in cenimo naše stanovalce in imamo radi svoje delo. Za stanovalce skrbimo predano in skrbno, ker predvsem želimo, da stanovalcem dnevi skupaj z nami potekajo sproščeno in radostno. V Domu ustvarjamo način življenja, ki poustvarja bivanje v domačem okolju. 

Za merjenje kvalitete našega dela smo v letu 2007 izbrali mednarodni model spremljanja kakovosti E-Qalin. Sistem zagotavljanja kakovosti E-Qalin je usmerjen na potrebe, želje, interese stanovalcev, njihovih svojcev, kot tudi zaposlenih v ustanovi.  Cilj vseh teh aktivnosti je strokovna in varna oskrba ter nega in zlasti obogatitev vsakdanjega življenja stanovalcev, izboljšanje delovnih pogojev zaposlenih in zadovoljstvo svojcev glede oskrbe in bivanja njihovih starostnikov v našem Domu.

Analitično primerjavo zadovoljstva izraženega v anketah med domovi, ki gojimo sistem spremljanja kakovosti storitev Eqalin, vsako leto opravi podjetje Fabrika d.o.o. V vseh šestnajstih  letih spremljanja rezultatov uvedenega sistema E-qalin, je DSO Tezno pri stanovalcih dosegal ocene zadovoljstva, ki pomembno presegajo povprečno izmerjeno in doseženo oceno zadovoljstva v analizo vključenih zavodov (1.in 2. mesto med vsemi zavodi).
V letu 2020 anketiranja nismo izvedli zaradi epidemije.

Mednarodni certifikat kakovosti storitev

Sistem preverjanja in spremljanja kakovosti E-Qalin omogoča pridobitev certifikata kakovosti po opravljenem triletnem ocenjevalnem obdobju in seveda po uspešno opravljenem skrbnem pregledu pooblaščene institucije za preverjanje kakovosti. Dom starejših občanov Tezno je v mesecu novembru 2021 bil četrtič deležen skrbnega pregleda  dokumentacije in procesov v sami instituciji s strani presojevalcev akreditiranega podjetja QSocial. Pregled je potrdil, da smo ponovno zadostili zahtevanim kriterijem in tokrat četrtič zapovrstjo, za obdobje treh let pridobili mednarodni certifikat kakovosti storitev E-qalin. V slovenskem prostoru sta samo 2 domova za ostarele uspela pridobiti 4 mednarodne certifikate. DSO Tezno je eden od teh dveh.

Skoči do osrednje vsebine